Koulutettu hieroja

Suvi Poikolainen

Olen koulutettu hieroja, urheiluhieroja sekä vyöhyketerapeutti ja tällä hetkellä opiskelen hierojan erikoisammattitutkintoa. Olen valmistunut Pirkanmaan urheiluhierojakoulusta vuonna 2018.

Hierojan ammattitutkinnon jälkeen erikoistuin vielä purentaelimistön ja leukanivelen toimintahäiriöiden hoitamiseen (TMD). Itselläni on omakohtaisia kokemuksia purentakiskon käytöstä aina purentalihasten kireyksiin ja leukanivelen epänormaaliin toimintaan. Vyöhyketerapeutiksi valmistuin vuonna 2021. Vyöhyketerapia on kiehtova kehon kokonaisvaltainen hoitomenetelmä ja hoidan mm. vauvoja, joilla on koliikkioireita tai vatsavaivoja.

Hierontakerta ei ole pelkästään hierontaa, vaan siihen kuuluu mm. asiakkaan haastattelu, perusryhdin kartoitus, liiketestaukset sekä asiakkaan tuntemukset hieronnan aikana. Yksilöllinen hoitosuunnitelma tehdään vain sinua varten.

Ennen hierojan uraa olen työskennelyt myös lähihoitajana (suuntautumisalat: mielenterveys- ja päihdetyö sekä lasten- ja nuorten varhaiskasvatus), joten minulta löytyy monipuolista työkokemusta sosiaali- ja terveydenhuoltoalalta.

Olen kotoisin Hämeenkyröstä. Asuin muutaman vuoden Tampereella opiskeluiden takia, mutta vuonna 2007 muutin puolisoni kanssa Ylöjärvelle. Perheeseemme kuuluu myös kolme lasta. Työpisteeni sijaitsee kodin yhteydessä. Kiltit ja rauhalliset englanninspringerspanielit Stella ja Myra tulevat mielellään tervehtimään ja ovat hyvillään, jos saavat ohimennen rapsutukset.

Itse olen liikkunut ja harrastanut aina jotain. Peruskoulun ajan harrastin pesäpalloa ja ratsastusta ja aikuisiällä aloitin ratsastuksen uudestaan – joskin kouluratsastustunnit vaihtuivat pitkiin maastovaelluksiin, joka on mielelle hyvin terapeuttista. Lisäksi minulta löytyy kuntosalitaustaa ja salibandyhöntsän aloitin Iskun järjestämässä vuonna 2016. Tällä hetkellä toimin Nokian KrP 08/09 urheiluhierojana sekä fysiikkavalmentajana. Aina on ilo oppia jotain uutta!

Lähihoitajan työ on antanut minulle paljon eväitä elämään, mutta vuosien varrella tuli myös tunne siitä, että haluan oppia lisää. Mielestäni terveydenhuoltoala on tärkeä ja halusin työskennellä asiakaspalvelutyössä, niinpä päätin hakea Pirkanmaan urheiluhierojakouluun. Vuosi antoi paljon – tuli tavattua erilaisia ihmisiä, opittua uusia tapoja edistää ihmisten hyvinvointia ja tutustuttua ihmisen anatomiaan. Koulutetun hierojan ammatin saatuani ei oppiminen ole loppunut ja se on hyvä, koska en pystyisin auttamaan ihmisiä jos jämähtäisin paikoilleni. Hyvä hieroja ei koskaan ole valmis!

Lämpimästi tervetuloa!