Hoidot

Hyvällä ja osaavalla ammattitaidolla
tehdään juuri sinulle sopiva hoitokokonaisuus

Purentaelimistön toimintahäiriöiden (TMD) hoito

Purentaelimistön toimintahäiriöt eli TMD (tempomandipular disordes) on yleisnimitys purentalihaksiin ja leukaniveliin sekä näitä lähellä oleviin kudoksiin kohdistuva kipu tai toimintahäiriö.

Purentaelimistön toimintahäiriö-oireilun taustalla voi olla monia tekijöitä. Altistavia tekijöitä ovat kasvojen ja leukojen alueen vammat, hampaistoon liittyvät (hampaiden virheasennot, narskuttelu, hampaiden yhteen pureminen/kiristely, hampaiden huomattava kuluminen sekä leukanivelen naksuminen). Myös tavat joilla käytämme leukaniveltä, hampaiden epätasainen purenta ja rentouden puute. Yleissairaudet kuten reumataudit, nivelrikko leukanivelessä ja laaja-alainen kipu voivat aiheuttaa purentaelimistöön toimintahäiriön sekä psykososiaaliset tekijät esim. stressi.

TMD:n oireet

Kasvojen, niskan ja päänalueella:
• kipu ja ”tylppä” särky (pahempi aamuisin)
• arkuus
• puutuneisuus, pistely, kirvely

Korvan alueella:
• korva lukossa ”vettä korvassa” aamuisin
• tinnitys
• kipu

Kaulan alueella:
• palan tunne kurkussa/epämukava tunne nielaistaessa
• puhevaikeuksia
• yskä ja käheys

Lisäksi voi olla monenlaisia oireita kuten:
• kipua silmän takana tai lievät näkemisen häiriöt
• huimaus
• hampaiden arkuus
• purentajäljet poskien limakalvoilla
• rajoittunut alaleuan liike
• äkillinen tunne etteivät ylä- ja alaleuan hampaat tunnu osuvan kohdakkain

Purentalihasten ja leukanivelen manuaalisen hoitoon kuuluu oireista riippuen purennan-, kaulan-, niskahartiaseudun-, kasvojen-, pään-, sekä rintalihasalueen fascia- ja syvähieronta. Ensimmäisellä käyntikerralla pyritään kartoittamaan haastattelun ja tutkimisin menetelmillä TMD:oireiden laajuus ja suunnittelemaan parhain hoitokokonaisuus.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hoitomuoto, joka vähentää lihaskireyksiä ja -kipuja, niin akuutteja kuin kroonisia. Klassinen hieronta sisältää erilaisa otteita, joilla vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua, poistaa kuona-aineita, vähentää turvotusta, rentouttaa lihaksia ja lievittää kipua sekä parantaa nivelten liikkuvutta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta voidaan mieltää osaksi lihashuoltoa. Urheiluhieronta kulkee käsikädessä klassisen hieronnan kanssa mutta eroavaisuuden siinä tekee erilaiset otteet ja tekniikka . Tämä hoitomuoto on enemmänkin lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa, koska siinä hierotaan monesta eri suunnasta pitkittäis- ja poikittaisotteilla, liukuvalla ja pumppaavalla tekniikalla.

Urheiluhieronnassa on kuitenkin samanlainen tavoite: lihasten aineenvaihdunnan vilkastuttaminen ja kuona-aineiden poistumisen tehostaminen elimistöstä. Asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellaan hoitokerta ja tilanteen mukaan hoidossa käytetään klassisen- ja urheiluhieronnan otteita, riippuen hoidon tavoitteesta ja siitä mitä aluetta hierotaan. Säännöllinen lihashuolto auttaa lihasta rentoutumaan ja mahdollistaa niiden kehittymisen sekä
ennaltaehkäisee urheiluvammoja.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on kokonaisvaltaisesti rentouttava hieronta. Hieronta rentouttaa mieltä, rauhoittaa oloa ja lievittää stressiä (vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla, lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy, vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen tervettä hiustenkasvua).

Hoidossa käsitellään kevyesti lapojen väli, olkavarret, rintalihakset, niska, pää, kasvot ja korvat. Hoidossa ei käytetä rasvoja/öljyjä ja päällä saa olla kevyt t-paita. Hoito tehdään istuen (halutessaan kasvojen alue voidaan käsitellä makuulteen hierontapöydällä). Hoitoa voidaan ottaa tarpeen mukaan yksittäsinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina.

Vyöhyketerapia/refleksologia

Vyöhyketerapia on ikivanha, kokemusperäinen hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja kartoittaa sekä hoitaa kehon erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Vyöhyketerapia on menetelmä kehon omien voimavarojen elvyttämiseksi. Sen avulla voidaan poistaa ja avata kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä.

Refleksologia on koko kehon vyöhyketerapiaa. Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä useiden eri kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi.

Vaikutukset mm.

-Rentoutuminen

-Verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen

-Vastustuskyvyn paraneminen

-Kipu- ja särkytilojen helpottuminen

-Unenlaadun parantuminen

-Hyviä tuloksia myös hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosien hoidossa

Vyöhyketerapia on erinomainen hoitomuoto lapsille mm. koliikkiin.

 

Nivelten mobilisointi

Mobilisoinnin tarkoitus on hoitaa tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöitä. Hoidolla pyritään vaikuttamaan nivelten ja niitä ympäröivien pehmytkudosten toimintahäiriöihin. Mobilisoinnin tarkoitus on ylläpitää nivelten liikkuvuutta ja ehkäistä kehittyviä jäykistymiä. Nivelen liikerajoituksen syynä on usein kipu, se vähenee nivelen mobilisoinnilla saavutetun liikkumisen myötä.

Kylmä- ja pintalämpöhoidot

Kylmähoitoa käytetään paikallisesti helpottamaan kipua ja kuumotusta ja rauhoittamaan tulehdusta. Kylmähoito osana hierontaa voi olla ajankohtainen ärtyneiden lihasten ja jänteiden sekä lihasten kiinnityskohtien kiputiloissa (esim. tenniskyynärpää- tai akillesjännekivuissa). Olkapää ja polvi ovat myös hyviä kohteita kylmähoidolle.

Lämpöhoito lievittää kipua, parantaa verenkiertoa ja kudoksen aineenvaihduntaa ja vähentää paikallisesti lihasjännitystä. Lämpöhoito osana hierontaa voi olla rauhoittava ja rentouttava vaikutus jolloin hieronnalla pystytään paremmin käsittelemään ongelma-aluetta/alueita. Lämpö parantaa sidekudoksen venyvyyttä ja vähentää siten lihasten ja jänteiden liikehoidon ja hieronnan mahdollisesti aiheuttamaa kipua.

Tuki- ja kinesioteippaus

Tukiteippausta käytetään erilaisissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Tarkoituksena on helpottaa vammautuneen/kipeän nivelen toimintaa kuormituksessa. Sillä suojataan niveltä mahdollisilta
lisävammoilta ja tuetaan erilaisissa venähdys-/ urheiluvammoissa. Tukiteippaus edistää näissä tapauksissa vammautuneen alueen lihaskudoksen ja nivelen paranemisprosessia.

Kinesioteippausta käytetään vähentämään kipua (tavoite lihaksen rentoutuminen) ja lisäämään liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Kinesioteippauksella voidaan myös vaikuttaa nivelen liikelaajuuteen, nivelten ja lihasten toimintaan, ryhtiin sekä tukea kehon verenkierto- ja lymfajärjestelmää (turvotuksen vähentäminen).

Hinnasto

1.1.2022 uusi hinnasto

Hieronta

30min - 35€

45min - 40€

60min - 45€

90min - 60€

120min 75€

Purentalihasten hieronta 

( TMD oireiden hoito)

30min - 40€
45min - 45€
60min - 50€

Sarjakortit
(Klassinen ja urheiluhieronta)

5x 45min -190€
5x 60min - 215€
5x 90min - 285€
5x 120min - 360€

(Sarjakortti voimassa 12kk)

Vyöhyketerapia  60min - 50€

Vyöhyketerapia alle 15v lapsi/vauva - 35€

Intialainen päähieronta 

45min - 40€

 

  • Eläkeläiset ja opiskelijat -4€ normaalista hieronnan hinnasta (ei koske sarjakortteja tai lahjakortteja).
  • Ilahduta ystävääsi tai anna lahjaksi lahjakortti hierontaan ( voimassa 12kk)
  • Yrityskäynnit kun vähintään 4 henkilöä.
  • Yhteistyötiedustelut: hyvinvointi@suvipoikolainen.fi
  • Maksutavat: käteismaksu ja pankki/luottokortti, Epassi (hyvinvointi  tai flex), easybreak (hieronta tai combo)
  • Peruuttamattomista tai saman päivän aikana peruutetuista ajoista laskutetaan 100%.

LAHJAKORTTI

Hemmottele itseäsi tai lähimmäistäsi lahjakortilla