Hoidot

Hyvällä ja osaavalla ammattitaidolla tehdään juuri sinulle sopiva hoitokokonaisuus.

Klassinen hieronta

Urheiluhieronta

Purentaelimistö

Intialainen päähieronta

Vyöhyketerapia

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hoitomuoto, joka vähentää niin akuutteja kuin kroonisia lihaskireyksiä ja -kipuja. Klassinen hieronta sisältää erilaisia otteita, joilla vilkastutetaan verenkiertoa ja lisätään hapen ja ravinteiden kulkua, poistetaan kuona-aineita, vähennetään turvotusta, rentoutetaan lihaksia, lievitetään kipua ja parannetaan nivelten liikkuvutta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta voidaan mieltää osaksi lihashuoltoa. Urheiluhieronta kulkee käsi kädessä klassisen hieronnan kanssa, mutta eroavaisuuden siinä tekevät erilaiset otteet ja tekniikat. Tämä hoitomuoto on enemmänkin lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa, sillä hieronta tapahtuu monesta eri suunnasta pitkittäis- ja poikittaisotteilla sekä liukuvalla ja pumppaavalla tekniikalla. Urheiluhieronnassa on kuitenkin samanlainen tavoite: lihasten aineenvaihdunnan vilkastuttaminen ja kuona-aineiden poistumisen tehostaminen elimistöstä.

Hoitokerta suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja tilanteen mukaan hoidossa käytetään klassisen- ja urheiluhieronnan otteita, riippuen hoidon tavoitteesta ja hierottavasta alueesta. Säännöllinen lihashuolto auttaa lihasta rentoutumaan, mahdollistaa lihasten kehittymisen ja
ennaltaehkäisee urheiluvammoja.

Purentaelimistön toimintahäiriöiden (TMD) hoito

Purentaelimistön toimintahäiriöt eli TMD (tempomandipular disordes) on yleisnimitys purentalihaksiin ja leukaniveliin sekä näitä lähellä oleviin kudoksiin kohdistuvista kipu- tai toimintahäiriöistä.

Purentaelimistön toimintahäiriö-oireilun taustalla voi olla monia tekijöitä. Altistavia tekijöitä ovat kasvojen ja leukojen alueen vammat sekä hampaistoon liittyvät tekijät, kuten hampaiden virheasennot, narskuttelu, hampaiden yhteen pureminen/kiristely, hampaiden huomattava kuluminen sekä leukanivelen naksuminen. Oireluun voivat vaikuttaa myös tavat, joilla käytämme leukaniveltä, hampaiden epätasainen purenta sekä rentouden puute. Myös yleissairaudet, kuten reumataudit, leukanivelen nivelrikko sekä laaja-alainen kipu, voivat aiheuttaa purentaelimistöön toimintahäiriön – kuten myös psykososiaaliset tekijät, esimerkiksi stressi.

TMD:n oireet

TMD:ssä voi olla monenlaisia oireita, kuten:

 • kipu ja ”tylppä” särky (pahempi aamuisin)
 • arkuus
 • puutuneisuus, pistely, kirvely
 • korva lukossa ”vettä korvassa” aamuisin
 • tinnitys
 • kipu
 • palan tunne kurkussa/epämukava tunne nielaistaessa
 • puhevaikeuksia
 • yskä ja käheys
 • kipua silmän takana tai lievät näkemisen häiriöt
 • huimaus
 • hampaiden arkuus
 • purentajäljet poskien limakalvoilla
 • rajoittunut alaleuan liike
 • äkillinen tunne etteivät ylä- ja alaleuan hampaat tunnu osuvan kohdakkain

Purentalihasten ja leukanivelen manuaalisen hoitoon kuuluu oireista riippuen purennan-, kaulan-, niska-hartia-seudun-, kasvojen-, pään- sekä rintalihasalueen fascia- ja syvähieronta. Ensimmäisellä käyntikerralla pyritään kartoittamaan haastattelun ja tutkimusmenetelmien avulla TMD-oireiden laajuus ja suunnittelemaan paras mahdollinen hoitokokonaisuus.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on kokonaisvaltaisesti rentouttava hieronta. Hieronta rentouttaa mieltä, rauhoittaa oloa ja lievittää stressiä. Intialainen päähieronta vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla, minkä seurauksena lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy. Tämä vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen tervettä hiustenkasvua.

Hoidossa käsitellään kevyesti lapojen väli, olkavarret, rintalihakset, niska, pää, kasvot sekä korvat. Hoidossa ei käytetä rasvoja/öljyjä ja päällä saa olla kevyt t-paita. Hoito tehdään istuen ja asiakkaan halutessa kasvojen alue voidaan käsitellä hierontapöydällä maaten. Intialainen päähieronta voidaan tehdä tarpeen mukaan yksittäsenä hoitokertana tai useamman kerran sarjoina.

Vyöhyketerapia / refleksologia

Vyöhyketerapia on ikivanha, kokemusperäinen hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja kartoittaa sekä hoitaa kehon erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Vyöhyketerapia on menetelmä kehon omien voimavarojen elvyttämiseksi. Sen avulla voidaan poistaa ja avata kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä.

Refleksologia on koko kehon vyöhyketerapiaa. Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä useiden eri kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta, jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi.

Vaikutuksia ovat muun muassa:

 • rentoutuminen
 • verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen
 • vastustuskyvyn paraneminen
 • kipu- ja särkytilojen helpottuminen
 • unenlaadun parantuminen

Vyöhyketerapia on erinomainen hoitomuoto lapsille mm. koliikkiin ja sillä on saatu hyviä tuloksia myös hormonaalisten häiriöiden, kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosien hoidossa.

Hinnasto on voimassa 1.4.2023 alkaen. Sarjakortit voimassa 12 kk.